Zábřeh

Nepoťme se zbytečně, mějme „klimu“ konečně | Z11

Anotace projektu

Vzhledem ke klimatickým změnám a často až nadprůměrným teplotám bych ráda navrhla vybudování klimatizace v budově MŠ U Lesa v ulici P. Lumumby 25, Ostrava-Zábřeh.

Jak využijí projekt obyvatelé?

Tento projekt využijí především občané navštěvující tuto mateřskou školu (od dětí, rodičů, až po vyučující).

Popis projektu

Vzhledem ke klimatickým změnám a často až nadprůměrným teplotám bych ráda navrhla vybudování klimatizace v budově MŠ U Lesa v ulici P. Lumumby 25. Bohužel budova mateřské školky je z podstatné části dne situována na sluneční stranu. V době nadprůměrných teplot (květen-srpen), kdy jsou děti ve svých třídách, popř. odpočívají v rámci poledního spánku, je v místnosti téměř nesnesitelně. Navíc teplota v místnosti je umocněna tím, že se dvě třídy ze čtyř nachází pod střechou. Ráda bych dětem dopřála komfortní podmínky pro hru, aktivní dovádění, vzdělávání a odpočinek. V klimatizovaných prostorách se budou děti cítit lépe při všech činnostech školního dne. MŠ by tímto projektem získala pět vnitřních klimatizačních jednotek, z nichž čtyři do tříd o síle 5 kW a jednu klimatizační jednotku o síle 7kW určenou pro školní kuchyň. Daná klimatizace bude napojena do stávajících rozvodů vzduchotechniky, kterými školka disponuje. Venkovní klimatizační jednotka bude umístěna na střeše objektu. Výhoda této zabudované klimatizace jsou minimální náklady na údržbu. Po tříletém provozu si bude MŠ sama zabezpečovat tento náklad na údržbu.